Preskočiť na hlavný obsah
Aktualita

ŠTÁTNA POMOC: EK vyzýva členské štáty na vyjadrenie pripomienok k navrhovanej cielenej revízii rámca štátnej pomoci pre výskum, vývoj a inovácie

Aktualizované:
Obsah
Európska komisia (ďalej len „EK“) dňa 8. 4. 2021 začala verejnú konzultáciu, v ktorej vyzýva všetky zainteresované strany, aby sa vyjadrili k navrhovanej cielenej revízii rámca štátnej pomoci pre výskum, vývoj a inovácie (ďalej len „rámec“). Zainteresované strany sa do konzultácie môžu zapojiť počas ôsmich týždňov, a to do 3. 6. 2021.
 
Návrh rámca a všetky podrobnosti o verejných konzultáciách sú k dispozícii na nasledujúcom odkaze, prostredníctvom ktorého zainteresované strany aj predkladajú pripomienky: https://ec.europa.eu/competition/consultations/2021_rdi/index_en.html.
 
Okrem konzultácií sa o navrhovanom znení rámca bude diskutovať aj na stretnutí medzi EK a členskými štátmi, ktoré sa uskutoční na konci konzultačného obdobia. Týmto procesom sa zabezpečí, že členské štáty aj ďalšie zainteresované strany budú mať dostatok príležitostí na pripomienkovanie návrhu EK. Prijatie nového rámca pre výskum, vývoj a inovácie sa predpokladá v druhej polovici roku 2021.
 
Súvisiaca tlačová správa EK je zverejnená na webovom sídle https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_21_1605.