Preskočiť na hlavný obsah
Aktualita

ŠTÁTNA POMOC: PMÚ SR vydal stanovisko k Schéme na podporu lokálnej zamestnanosti II (schéma pomoci de minimis) v znení dodatku č. 1

Publikované:
Obsah

Schéma je evidovaná pod číslom DM-18/2021.

podávanie si rúk za stolom
podávanie si rúk za stolom
Protimonopolný úrad Slovenskej republiky ako koordinátor pomoci dňa 12. 7. 2022 vydal v súlade s § 7 ods. 4 zákona o štátnej pomoci záväzné stanovisko týkajúce sa dodržiavania pravidiel Európskej únie pre minimálnu pomoc k „Schéme na podporu lokálnej zamestnanosti II (schéma minimálnej pomoci) v znení dodatku č. 1“ evidovanej pod číslom DM-18/2021 (ďalej len „schéma“).
 
V zmysle pravidiel pre poskytovanie minimálnej pomoci je právnym základom schémy nariadenie Komisie (EÚ) č. 1407/2013 z 18. decembra 2013 o uplatňovaní článkov 107 a 108 Zmluvy o fungovaní Európskej únie na pomoc de minimis v platnom znení.
 
Cieľom pomoci poskytovanej podľa tejto schémy na realizáciu oprávnených projektov je
  • zmierňovať nežiaduce rozdiely na úrovni regiónov s cieľom hospodárskeho, sociálneho a územného rozvoja regiónov, ako aj zvyšovať ich ekonomickú výkonnosť a konkurencieschopnosť a tiež podporovať rozvoj inovácií na území regiónov na účel zabezpečenia trvalo udržateľného rozvoja regiónov,
  • podporovať tvorbu nových pracovných miest s dôrazom na zamestnávanie znevýhodnených uchádzačov o zamestnanie, ako aj
  • podporovať zakladanie a rozvoj sociálnych podnikov a sociálne podnikanie na účel riešenia spoločenských výziev.
Poskytovateľom pomoci a zároveň vykonávateľom schémy je Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky.
 
Schéma bude verejne dostupná na webovom sídle koordinátora pomoci www.antimon.gov.sk v sekcii Štátna pomoc - Schémy štátnej pomoci a minimálnej pomoci - Platné a účinné schémy minimálnej pomoci po zverejnení v Obchodnom vestníku.